Over Nacht van de geschiedenis: 100 jaar José (Joska) Van de Ven.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
10 nov
Kapelle-op-den-Bos - Sint-Martinuskerk

Nacht van de geschiedenis: 100 jaar José (Joska) Van de Ven.

100 jaar José (Joska) Van de Ven; een terugblik op haar leven en haar poëzie; een dame om niet te vergeten!

donderdag 10 november 2022 om 20:00 uur

Spreker François van der Jeught (°1951) woonde met zijn gezin in de periode 1989-2001 in Kapelle-op-den-Bos op Oost in de buurt van José Van de Ven, die dit jaar (2022) precies 100 jaar geleden in onze gemeente werd geboren.

José van de Ven

Zij schonk hem haar dichtbundels, die zij had gepubliceerd onder haar auteursnaam Joska. Zij was een belezen vrouw, heel cultuurminnend en die vooral van opera hield. Haar gedichten geven een bijzondere inkijk in haar leven.

De zoektocht van het gemeentebestuur in de loop van 2020 naar een nieuwe straatnaam was een gelegenheid voor spreker om haar voor te dragen. Er volgde een biografie waarin meteen de poëzie van José Van de Ven onder de aandacht werd gebracht.

François van der Jeught was medeoprichter van de Erfgoedcel van Kapelle-op-den-Bos. Hij was politiecommissaris van Kapelle-op-den-Bos, later korpschef van de lokale politie van Kapelle-op-den-Bos – Londerzeel – Meise.

Diane Van der Aa, Coördinator vrije tijd en leren van Kapelle-op-den-Bos én poëzieliefhebber, zal tijdens de causerie gedichten van Joska voordragen.

Deuren om 19u45.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 5,00
Standaard - niet leden € 10,00
Labels: Geschiedenis & ErfgoedTaalLezingActiviteitNachten van de GeschiedenisLokaal