Verslagje operette Gravin Maritza

Verslagje operette Gravin Maritza

op 13 februari 2024 om 17:24

Verslagje operette Gravin Maritza

Zaterdag 10 februari 2024 genoten 40 deelnemers van de operette "Gravin Maritza" gebracht door het Vlaams Muziek Theater in GC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.

Ter gelegenheid van zijn vijftigjarig bestaan bracht het Vlaams Muziek Theater deze prachtige en overbekende operette van Emmerich Kálmán. Een productie die elke operetteliefhebber heeft bekoord!
Met aanstekelijke muziek, levendige dansnummers en een romantische en luchtige verhaallijn wist Gravin Maritza het publiek al sinds de première in 1924 te betoveren.

Gravin Maritza affiche (1) 

Emmerich Kálmán was een bekend Hongaars componist van operettes in de vroege 20ste eeuw en wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het zgn. Zilveren Tijdperk van de Weense operette. Naast Gravin Maritza schreef hij ook andere beroemde operettes, waaronder Die Csárdásfürstin en Die Zirkusprinzessin.

Foto 1 Gravin Maritza Foto 2 Gravin Maritza Foto 3 Gravin Maritza 

Rond 11u bracht de bus ons veilig terug naar huis.

Foto bus gravin Maritza

Dank aan alle deelnemers en ook een welgemeende dank aan Kris voor de zoveelste organisatie. Hopelijk tot volgend jaar!

Het bestuur

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit