Van Canzonissima tot Eurosong

Van Canzonissima tot Eurosong

op 11 juni 2023 om 15:45

Meer weten over onze recente gezamenlijke activiteit met Ferm "van Canzonissima tot Eurosong"!

clear foto André Vermeulen

Op donderdag 27 april organiseerden we samen met Ferm "Van Canzonissima tot Eurosong". Al deze verhalen werden gebracht door iemand die er sinds zijn kindertijd met hart en ziel bij betrokken is: André Vermeulen. Hij was als tv-commentator 23 jaar lang getuige vanop de eerste rij. Bart Peeters bedacht hem met de eretitel "Professor Eurosong".Het Eurovisiesongfestival bracht één keer een Belgische winnaar: Sandra Kim met 'J'aime la vie' in 1986. Herinnert u zich nog het legendarische Canzonissima, de moeder van alle preselecties met Jan Theys als presentator en later Eurosong met Luc Appermont en met Bart Peeters? Sterke verhalen, leuke anekdotes en de meest ophefmakende TV-momenten op de weg naar het Eurovisiesongfestival aan de hand van nog nooit vertoond beeldmateriaal uit het VRT-archief. Verhalen over Bobbejaan Schoepen, Jo Leemans, Louis Neefs, Ann Christy, Anneke Soetaert, Nicole en Hugo, Pas De Deux, Clouseau en zovele anderen.

Foto 1Foto 4Foto 6

Bedankt Davidsfonds en Ferm leden en niet leden voor jullie aanwezigheid en de warme sfeer! En ook een dikke merci aan Josy die de contacten legde met André!

Documenten

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit